Portret in opdracht

Het in opdracht schilderen van een portret is niet zomaar even iets. Een goed portret vergt inlevingsvermogen, oprechte interesse en professionaliteit van de portretschilder. Daardoor zal het resultaat veel meer zijn dan een aardig nageschilderd plaatje, en zal het portret voor een deel de ziel van de geportretteerde bloot leggen. Het benadrukt de bijzondere, kenmerkende en mooie kanten van de geportretteerde op een manier die het uniek maakt, en je raakt.

Daarnaast moet een portret ook fijn zijn om naar te kijken, het moet je blij maken, je moet er telkens weer en jaren lang met heel veel plezier naar kunnen kijken. Een levendig en treffend geschilderd portret, waar van genoten wordt, nu en in de toekomst!

 

“Het schilderij komt prachtig uit op de plek die ik in gedachten had. Mijn oog wordt continue getrokken naar het schilderij. Je hebt haar zo goed weergegeven, dat het beter is dan welke foto dan ook”.

 
Werkwijze
 
Een portret in opdracht laten schilderen is meestal een heel bijzondere ervaring. Zoals ik werk, komt het portret tot stand in nauwe samenwerking tussen u als opdrachtgever en mij. U hebt daardoor zelf een belangrijk aandeel in het uiteindelijke resultaat. We bespreken, meestal bij mij thuis, samen wat de wensen en verwachtingen zijn, we overleggen samen over de uitsnede, en ik adviseer over het beste formaat, de mooiste achtergrond en de geschikte kleuren.
Om de te portretteren persoon echt goed te kunnen treffen, is het daarom voor mij noodzakelijk om meer over de geportretteerde te weten, haar of zijn karakter, manieren, en specifieke andere dingen. Een uitgebreide fotosessie maakt onderdeel uit van het proces. In het geval van een verrassing of postuum portret, zal het portret gebaseerd worden op beschikbare foto’s. Pas als mijn beeld helemaal compleet is, ga ik aan de slag.

Mijn opdrachtgevers vinden het vaak fijn als ik ze na verloop van tijd een foto van de “eerste opzet” van het portret stuur. In deze eerste opzet komt alles wat we hebben gesproken samen, en in deze fase wordt al een goed beeld verkregen van het uiteindelijke portret. De compositie, kleuren en sfeer van het portret zijn dan al heel goed te zien.

Vervolgens ga ik verder en schilder het portret helemaal af. Om het eindresultaat te bekijken, komt u naar mijn atelier. Dit is altijd een bijzonder moment. Natuurlijk voor u als opdrachtgever, maar ook voor mij, als kunstenaar. Het geeft mij ontzettend veel voldoening als ik het hele verhaal in een prachtig portret hebt kunnen samenvatten, en de opdrachtgever geraakt en helemaal gelukkig is. Dat maakt mijn werk als portrettist zo dankbaar, bijzonder en waardevol!

 
Mogelijkheden en prijzen
 
Er zijn diverse mogelijkheden om een mooi portret te laten schilderen. Bekijk het infoblad voor meer informatie en prijsindicaties.
 
 
Voor aanvragen of meer informatie, neem nu contact op, of bel mij op: 06-48 83 24 15.

 
Een overzicht van in opdracht gemaakte portretten vindt u op “Portfolio”.
 

Een greep uit de reacties van klanten vind je op de pagina “Reacties van klanten“.